Villa BLUE CURACAO
Het vakantiehuis
Foto's vakantiehuis
Direct Boeken
Stranden & Klimaat
Onze Omgeving
Voorwaarden
Contactformulier
Gastenboek
Sitemap

Willemstad

Willemstad is zowel de hoofdstad van de Nederlandse Antillen als van het eiland Curaçao. Het is een charmante en kleurrijke stad. De architectuur is een vrolijke tropische versie van de 17e eeuwse Hollandse bouwstijl. Alle mogelijke pasteltinten worden gebruikt voor huizen, winkels en officiële gebouwen. De typische gevels en zuiltjes roepen de sfeer op van de Nederlandse kolonisten.
De oudste gebouwen in Willemstad waren exacte kopieën van de Hollandse gebouwen uit de 17e eeuw. Slechts in de 18e eeuw begonnen de Hollandse kolonisten hun huizen aan te passen aan het tropisch klimaat door galerijtjes aan hun huizen toe te voegen om zo voor schaduw te zorgen. Vice-admiraal Albert Kikkert zorgde bij decreet in 1817 voor de pastelkleuren van de huizen. Hij kreeg immers hoofdpijn van al die witte in de zon blakende huizen.

 

Punda

Het belangrijkste shopping centrum is Punda met zijn vele kleine nauwe straatjes en talrijke juwelenwinkels. Bezoek ook de drijvende markt met de vele Venezolaanse, Colombiaanse en Caraïbische vissers die hier hun producten komen verkopen. Vlakbij, in Hanchi Snoa, bevindt zich een van de belangrijkste historische sites in de Caraïben: de Mikvé Israel-Emanuel synagoge uit 1732. In de tuin van de synagoge bevindt zich tevens het Joods museum in twee gerestaureerde huizen uit de 18e eeuw.
Achter het Fort Amsterdam bevindt zich de Fortkerk, een 18e eeuwse protestantse kerk. De kerk werd onlangs gerestaureerd en kan, samen met het bijhorende museum, onder begeleiding van een gids bezocht worden. Het philateliemuseum ligt op de hoek van de Keukenstraat en de Kuiperstraat in het oudste huis van Punda (1693) en in de Breedestraat 1 kan men het muntenmuseum van de Centrale Bank van de Nederlandse Antillen bezoeken.

 

Bruggen

Over de Sint Anna baai ligt de Koningin Emma brug die de twee delen van de stad met elkaar verbindt: Punda en Otrabanda (dit betekent 'de andere kant' in het Papiaments). De brug werd gebouwd op 16 pontons en wordt per dag meer dan dertig keer geopend om schepen te laten passeren. De huidige brug, de derde op deze plaats, werd gebouwd in 1939. Bij een open brug, worden de voetgangers met kleine bootjes overgezet. De brug is afgesloten voor het rijdend verkeer. De nieuwe Koningin Juliana brug is vast en overspant op een hoogte van 50 m de baai. Ook deze brug verbindt de twee stadsdelen. Deze brug is niet toegankelijk voor voetgangers (teveel wind en teveel beweging van de brug).

 

Otrobanda

Sommige gedeelten van Otrabanda worden gerenoveerd. Het is een typisch stadsdeel met kleine huisjes in steegjes. De Breedestraat is de inkoopstraat. De Santa Ana basiliek werd gesticht in 1752 en in 1975 door Paus Paulus VI tot basiliek verheven. Langs de Sint Anna baai ligt Porto Paseo, een renoveerd stadsgebied met bars en restaurants dat vooral op vrijdagavond heel wat bezoekers trekt op zoek naar muziek en dans. Aan de rand van Otrabanda, in the Leeuwenhoekstraat kan men het Curacao-museum bezoeken, gesticht in 1946. Hier bevindt zich een verzameling objecten van uit de Caiquetio indianencultuur alsook schilderijen en meubels uit de 19de en 20e eeuw en uit de koloniale periode. Op het dak staat een beiaard met 47 klokken, genaamd 'De vier koningskinderen' naar de vier dochters van Koningin Juliana. Voor architectuurliefhebbers is het Scharloo-kwartier zeker en vast een must. In dit vroeger joodse handelsgebied kan men heel wat mooie huizen met de typische Curacao-architectuur bewonderen.

 

Een leuke tip om Curacao op een andere manier te leren kennen is door te kiezen voor een wandeling door Otrobanda of door Scharloo. Deze wandelingen kunt u onder begeleiding doen van Dushi WalksTijdens een wandeling van +- 2 uur neemt de eigenaresse van Dushi Walks, Shirley, je mee naar prachtige plekken in de wijk Otrobanda of Scharloo. Deze wijken staan minder goed bekend op Curaçao en zijn misschien ook wel minder geschikt om zelfstandig doorheen te wandelen. Maar Shirley zegt bij haar wandelingen de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen, doordat zij bekend is in de wijk en daar een netwerk heeft.
De wandeling leidt je langs muurschilderingen van o.a. kunstenaar Garrick Marchena en Francis Sling met daarbij veel achtergrond informatie door Shirley verteld.

  

Restaurants

 

In het Pietermaai district vind je verschillende restaurants voor ontbijt, lunch en diner je kunt o.a. terecht bij Saint TropezMundo bizarrode heeren at sea. Als afsluiting van een dagje op banda bou is eten bij eetcafé de Buurvrouw een echte aanrader.

 

Ga ook eens langs bij Number Ten op de Santa Rosaweg en laat je verrassen door de fantastische tuin en heerlijke taarten, ook voor ontbijt en een heerlijke lunch kun je hier terrecht.

 

 

email: info@bluecuracaohouses.nl

 

 

Wij zijn ook te vinden op de Curacao toerisme startpagina 

 

 

                 

 

                 

 

                          

 

 
vakantiewoning,vakantiehuis,vakantievilla,curacao