Villa BLUE CURACAO
Het vakantiehuis
Foto's vakantiehuis
Direct Boeken
Stranden & Klimaat
Onze Omgeving
Voorwaarden
Contactformulier
Gastenboek
Sitemap

Stranden

Curacao heeft meer dan 35 openbare en privé stranden die allemaal zeer gevarieerd zijn. Of u nu een zongenieter op vakantie bent of een inwoner die een dagje vrij heeft, er is een grote keuze tussen rotsachtige baaien of lange zandstranden.

De meeste zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust. Het water is daar meestal rustig en kristalhelder. De noordkust is met zijn krachtige branding en sterke onderstroom niet geschikt om te zwemmen. Officieel is topless baden verboden op alle openbare en op enkele privé-stranden, maar op sommige plaatsen wordt het oogluikend toegestaan.

 

 

  

 

Stranden in het westen van Curacao
* Playa Kalki
* Westpunt Beach
* Knip Beach
* Little Knip Beach
* Playa Kenapa
* Playa Jeremi
* Port Marie
* Cas Abao

* Playa Grandi (snorkelen met schildpadden)

 

 

 

 

 

                      

Cas Abou                               Lagun                                          schildpad bij playa grandi

 

               

 

Stranden in het zuiden van Curacao
* Pirate Bay (Hook's Hut)
* Cabana Beach
* Mambo Beach
* Seaquarium Beach
* Jan Thiel Beach
* Caracasbaai

* Blue BayDuiken

Voor duikers is Curaçao een waar paradijs. Van oorsprong bestaat Curaçao uit vulkanisch kalkgesteente waarop koraal eeuwenlang zich heeft afgezet. Bij de eerste duik is dit al snel te zien. Langs de kustlijn zijn de meest schitterende koraalriffen te bewonderen. Door de adembenemende onderwater natuur is duiken bij uitstek een van de populairste bezigheden op Curaçao!

In de wateren van Curaçao is een overvloed aan zeefauna te vinden: veelkleurige papegaaivissen, zilverachtige barracuda’s, gevlekte Franse klipvissen, kleurige vlindervissen... Dit zijn slechts enkele soorten die u hier zult aantreffen, terwijl u vlak langs de kust koraal- en zeeanemoonkolonies vindt.

Als u nog nooit gesnorkeld of gedoken hebt, is dit wellicht het moment om het te leren. Zet in ieder geval eens een duikbril op en probeer een glimp op te vangen van de wonderwereld vlak onder het wateroppervlak. Wel is het raadzaam om met een partner of maatje te snorkelen (dit is een standaard procedure bij duikers). 

Er zijn verschillende duikscholen op het eiland, maar voor een persoonlijke aanpak en de keuze uit PADI of NAUI bent u bij Dive Nas aan het goede adres. 

 

Klimaat

Het eiland heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat Curacao een warm en zonnig klimaat kent met weinig regen. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,5°C en het verschil tussen zomer en winter is maar ongeveer 2 graden. Ook het verschil tussen dag en nacht is maar

klein, namelijk rond 5 graden. De meeste regen valt van oktober tot februari, maar meestal 's nachts. Het zijn korte, hevige buien.

Het zeewater is met een gemiddelde van 26,8° erg warm. De warmste maanden zijn augustus, september en oktober. De koelste ( 29°C ) maanden zijn januari en februari. Een pluspunt van Curacao is de ligging buiten het orkaangebied.

 

 

 

Jan.

Feb.

Mrt.

Apr.

Mei

Jun.

Jul.

Aug.

Sept.

Okt.

Nov.

Dec.

Dag temp.

29 

29 

31

31

32

32

32

33

33

33

31

30

Nacht temp.

24

24

25

26

26

26

26

26

27

26

26

25

Gem. aantal uren zon per dag

9

9

9

9

9

9

10

10

9

9

8

8

Neerslag in mm.

45

40 

14

20

20

19

40

42

49

84

97

100

Aantal dagen neerslag

9

6

3

3

2

3

6

5

5

7

10

12

Temp. zeewater

27

26

26

26

27

27

27

27

28

28

27

27

 

email: info@bluecuracaohouses.nl

 

 

   

 

 

vakantiewoning,vakantiehuis,vakantievilla,curacao